Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η Τροφή μας, …Αλλάζει!


Δεν περνάει ούτε μια μέρα χωρίς κάποιο σχόλιο σχετικό με την τροφή και την ποιότητα της συχνά αμφισβητείται επειδή:



Με το μαγείρεμα απομακρύνονται μερικά θρεπτικά συστατικά, ενώ άλλα απενεργοποιούνται. Για παράδειγμα, το άλεσμα των λευκών αλεύρων, το ξεφλούδισμα των κατεψυγμένων λαχανικών και η επεξεργασία των φυτικών ελαίων απομακρύνουν τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ουσιώδη λιπαρά οξέα από τις τροφές.




Η μακρόχρονη αποθήκευση και διατήρηση τους ελαττώνει την θρεπτική τους αξία, ακόμα και όταν η τροφή φαίνεται καλή στην όψη. Για παράδειγμα, μερικά πορτοκάλια μαζεύονται πριν ωριμάσουν και αποθηκεύονται σε ψυγεία για αρκετούς μήνες. Παρά την ελκυστική όψη τους, πιθανόν να μην περιέχουν καθόλου Βιταμίνη C.



Πρόσθετες ουσίες, όπως τα τεχνητά αρώματα, η ζάχαρη, το αλάτι και το λίπος, τα οποία είναι φθηνά μέσα παραγωγής φθηνής τροφής. Οι τροφές τύπου σνακ περιέχουν ελάχιστη πρωτείνη, ελάχιστους σύνθετους υδατάνθρακες, λιγότερες βιταμίνες και μέταλλα και ακόμα λιγότερες ίνες. Έ­χουν αρ­χί­σει πλέ­ον οι δια­δι­κα­σί­ες για την πλή­ρη α­πο­πε­ρά­τω­ση του κτι­ρί­ου, αν και με με­γά­λη κα­θυ­στέ­ρη­ση. Η ο­ρι­στι­κή πα­ρα­λα­βή της Γ1 Φά­σης του έρ­γου έ­χει γί­νει α­πό τη Διεύ­θυν­ση Πoλι­τι­στι­κών Κτιρί­ων και Α­να­στη­λώ­σε­ως Νε­ό­τε­ρων Μνη­μεί­ων  του Υ­πουρ­γεί­ου Πο­λι­τι­σμού. Η Γ2 Φά­σης (πλή­ρης α­πο­πε­ρά­τω­ση του έρ­γου, ε­φαρ­μο­γή μου­σειο­λο­γι­κής με­λέ­της) έχει ε­ντα­χθεί στο Γ’ Κοι­νο­τι­κό Πλαί­σιο Στή­ρι­ξης

 Περισσότερη ζάχαρη, κορεσμένα λίπη και γεύσεις όπως το MSG (monosedlum glytamete) που είναι επικίνδυνο.



Αυτό σημαίνει ότι όλοι μας μπορούμε να ωφεληθούμε από κάποιο είδος συμπληρωματικής τροφής και, ανεξάρτητα από την ιδιότητά σας ως αθλητού, αθλούμενου ή απλά ατόμου που ενδιαφέρεται για καλή φυσική κατάσταση, έχετε ειδικές απαιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου